2.5 C
Slagelse
søndag, 21. april, 2024

Idræt på vej til udsatte boligområder

Idræt på vej til udsatte boligområder
Slagelse Kommune har netop forlænget aftalen med DIF (Danmarks Idrætsforbund) omkring G2Sport. Aftalen er blevet forlænget frem til 2023.

For mange er livet i en fritidsforening en del af hverdagen, mens andre kan have brug for lidt mere introduktion.
Derfor samarbejder Get2Sport med foreninger i Slagelse, Korsør og Skælskør, hvor fokus er at bygge bro mellem børn og unge i udsatte boligområder og foreningerne.

Børn og unge i udsatte boligområder introduceres gennem Get2Sport for foreningslivet, så der kan skabes relationer og flere fra boligområderne kan blive en del af foreningerne.

Medlemsstigning og glæde
Vi er glade for at fortsætte samarbejdet, for vi vil gerne have flere unge i udsatte boligområder ind i idrætsforeningerne, så de kan få glæderne ved et aktivt fritidsliv både sundhedsmæssigt og socialt. I indsatsen arbejdes der også for, at de unge selv bliver frivillige og for nogles vedkommende endda trænere og ledere”, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen.

Get2Sport-foreningerne arrangerer blandt andet mange aktiviteterne i sommerferierne, da lange ferier, kan virke ekstra lange for mange af os. I sommeren 2020 arrangerede foreningerne 45 træningspas, hvor hele 528 børn og unge deltog. Det gav efterfølgende foreningerne en medlemsstigning på 9,8 %

Der er ikke kun glæde at spore i Slagelse, i DIF ser man også frem til at fortsætte samarbejdet og ser især frem til en genåbning: ” DIF Get2sport glæder sig over at kunne fortsætte samarbejde med Slagelse Kommune. Det er allerede gennem dette samarbejdet lykkedes at styrke foreningslivet til at få flere medlemmer og fastholde børnene. Det glæder os i den grad, da DIF get2sport sammen med Slagelse Kommune har et særligt fokus på at få fat i flere børn fra boligområderne. Vi ser derfor frem til en genåbning af foreningsidrætten og et fortsat godt samarbejde med Slagelse Kommune”, siger Lars Kruse fra DIF Get2Sport.

Slagelse Kommune har samarbejdet med Get2Sport siden 2012, hvor man arbejder omkring boligområderne Ringparken, Motalavej, Præstevangen og Parkvej.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også