2.5 C
Slagelse
lørdag, 18. maj, 2024

SBI i møde med tophold: 0 point på kontoen og 3 point i hjertet.

I takt med nedtællingen til kampstart, dalede mørket ned over Roskilde, der heldigvis med 4 store lysmaster, viste vej i horisonten.

Det er årets første Oktoberdag og blæsten kunne snildt mærkes over stadion; hvilket fik de 13 grader til at føles endnu køligere ved kampstart. Men de 372 forhåbningsfulde tilskuere var trukket i efterårstøjet – og som et absolut velspillende tophold, kunne de mange kommende chancer give dem lidt at lune sig på.

FC Roskilde kom uden tvivl også på banen som et tophold. De første 10 minutter kommer hjemmeholdet til deres første af mange chancer – og med kun 11 minutter spillet kommer Valdemar Schousboe rundt om unge Noah Larsen, der nu blot skal sætte bolden mod målet: Men Sebastian Olsen er hurtigt ude i det Slagelseanske mål og blokerer for en hurtig Roskildeføring.

I de følgende minutter bliver der igen presset godt på, men Sebastian holder styr på tropperne – og dirigerer dem rundt som tinsoldater på vej ud af æsken.

Jacob C. som dagens mand?
De følgende minutter var godt præget af den unge Jacob Christensen, der formåede at være lidt alle steder.
Med 16 minutter spillet, spiller Marius den ind til Jacob C, der løber sig helt fri med keeperen, der må langt ud af feltet for at blokere.
En enkelt chance lader Jacob C dog ikke de fremmødte SBI’fans stå alene med. For der går ikke mange minutter før helt samme episode gentager sig og med ét, lyder der et brøl fra bane og bænk, som lammer Roskilde Centrum, da han mod alle Roskilde odds laver sine driblinger, holder fast på bolden – og finder Mikkel Petersen der uden besvær kan gøre det han skal: 0-1! – og så er kampen igang…

Jacob C. i en af mange aktioner i aftens kamp.

Og skulle Jacob være dagens mand?
For med 25 minutter spillet finder Marius endnu en gang Jacob C, der med en enorm chance kunne have gjort det til 0-2, men den erfarne Andreas Hermansen fik kontrol over situationen og nappede bolden for øjnene af en ærgrende ung mand.

Hvor længe vil der gå…
Med en halv time spillet var Roskilde alle steder og med den ene chance efter den anden, var det et spørgsmål om tid før det ville gå galt.

Og der var også blot spillet 34 minutter, da publikum rejser sig og brøler…. Men hvad de ikke så…., var at den var i sidenettet.
Men brølet kunne dog gentages efter få minutter, for med 37 minutter spillet, tager Jannik Skov Hansen et kort løb ind i feltet og så stod den 1-1.

1-1 var også resultatet på første halvleg, som bestemt kunne være gået begge veje.
Med store Roskilde muligheder – og med flere chancer for at gøre det til 1-2, var det nok en fair pausestilling.
Men hvilken stilling….!

I anden halvleg var begge hold rettet til, men Roskilde løb også på banen for hurtigt at ville sætte sig på kampen. Modsat havde de Vestsjællandske drenge ikke lagt turen forbi Roskilde og topholdet, for at lade det ske uden absolut modstand.

Mulighederne for både 2-1 og 2-2 bød sig, især da Marius tog en lang løbetur med bolden og kom helt fri til afslutning, som desværre går lige forbi stolpen.

Med 65” spillede minutter, ryger al luft ud af Mikkel Petersen, da han i jagten på bolden rammes hvor det nok gør mest ondt, så han hverken kan gå eller stå. Han må derfor, efter en velspillet kamp, forlade banen med hjælp fra den Fysiske træner, Tomas, der hurtigt gav tegn til den bekymrede Cheftræner der havde gjort Abdul klar til at tage over.

Mikkel Petersen måtte forlade banen med hjælp fra Fysisk træner, Tomas Sundman.

Pusten mistede Slagelse også lidt, da Monday Etim i 71” minut, efter først at have ramt Sebastian, fanger 2. bolden og placerer den sikkert i nettet og gør det til 2-1. Det mål gav for alvor hjemmepublikummet lidt at varme sig på, efter en anden halvleg der indtil da, kunne have gået lidt begge veje.

Med 75 minutter spillet tager Sebastian en redning uden lige, der dog efter lidt kaos i feltet udvikler sig til et straffespark, som Monday Etim uden besvær udnytter til stillingen 3-1.

En stilling som for alvor gav trykkede hoveder hos et Slagelse mandskab, der som i kampen mod Frem, for alvor kæmpede hvad de kunne.

Hvad der med 10 minutter igen kunne have udviklet sig til en gyser, blev dog bremset af en vågen Linjevogter. Flaget blev nemlig hejst og en friløber rundt om Sebastian, som endte i nettet, blev derfor annulleret.

Endnu en ung på banen…
Cheftræner Zouher Abdullatif har været utrolig opmærksom og opfindsom, når det er kommet til at spotte unge lokale talenter: Flere U19 drenge har set dagens lys i 3. Divisionstruppen – og i dag løb atter en på banen.

I 82’ minut skifter Zouher nemlig Jacob Christensen og Marius Lindh ud, mens en ung energi i den hurtige Nikolaj Østergaard og nu helt nye Bertil Hansen blev fundet frem. Bertil Hansen kommer fra Slagelse B&I’s U19 hold og fik altså i dag, noget af en velkomst i divisionerne, mod topholdet.

Med få minutter tilbage af kampen, havde begge hold egentlig indforstået sig med resultatet og det hjalp heller ikke helt på gejsten, at en kold aften nu også forvandlede sig til en våd aften, da himlen valgte at åbne sig over Roskilde…

Men hvad så…. Med 90’ minutter spillet, viste Slagelse endnu engang at de ikke var kommet uden grund, for med ét; kæmper Nikodem Kowalski frem til en afslutning – og så vendte stemningen. Nu stod den 3-2

Kunne Slagelse nå at stjæle point med mod topholdet? Alt skulle sættes ind – og det blev det også.
I 92” minut får Slagelse hjørnespark og alt bliver kastet frem i feltet – Sebastian tager den lange tur for at sætte Slagelse i overtal. Men desværre får Roskilde fingrene i bolden og med et helt tomt Slagelsemål, kunne Monday uden problemer, sætte bolden i et tomt mål og gøre det til slutresultatet 4-2.

Der var jubel da Slagelse B&I gjorde det til 0-1.

Det lykkedes altså ikke SBI at tage point fra FC Roskilde fredag aften, men de lykkedes uden tvivl de unge knægte fra Vestsjælland, at vise de har muld under støvlerne og klar på hårdt arbejde.

Slagelse tog dermed: 0 point til kotoen, men fik 3 point i hjertet.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også