2.5 C
Slagelse
søndag, 14. april, 2024

Slagelses nye gulddreng: Nu også Europamester

“It’s comming home!” lød det på facebook, kort efter finalen, fra den blot 27-årige Mathias Thomsen, der nu kan hænge ikke bare én, men hele 2 guldmedaljer om halsen, efter et storslået EM-Drama i Bulgarien.

I Juni måned vandt Mathias Thomsen sammen med klubben HEI, European Beach Tour Champions 2021 i Spanien, som overført til dem der ikke følger BeachHandball, bedst kan sammenlignes med Champions League.
– og hvis det ikke skulle være nok at blive Europæisk klubmester, så gentog Mathias Thomsen altså hele guldbedriften blot en måned efter, i Varna i Bulgarien. 

Her repræsenterede Mathias Thomsen sammen med resten af det danske landshold, de røde og hvide farver ved EM i BeachHandball 2021.

Det er stadig ubeskriveligt… ” Siger Mathias Thomsen da vi fanger ham efter hans hjemkomst til Danmark – og som på få øjeblikke, med hans fortællinger om EM, kan få gåsehuden til at rejse sig på enhver, i stolthed over den danske præstation. 

Den stærkeste oplevelse… Det må helt klart være lige før finalen, at stå der, i Landsholdstrøjen, med holdet, at være gået hele vejen – og så synge nationalsangen ” forklarer Mathias, der trods et corona-år med begrænsninger, heldigvis ikke stod med oplevelsen alene. Selv havde Mathias nemlig sin fætter, søster, mor og hans mors kæreste med, som altså fik lov til at se ham, hænge endnu en medalje om halsen.

Stærk nation blandt eliten
Danmark var forud for mesterskabet forsvarende mester fra EM i 2019 og var i år i gruppe med Spanien, Norge, Rumænien og Tyrkiet. 

Før EM havde landstræner Gorm Andersen store forventninger til det Danske Landshold og ikke mindst de 2 landsholdsdebutanter, hvoraf Slagelsedrengen Mathias Thomsen altså var den ene. Det vil sige, senior debutant, tidligere har Mathias nemlig været inde og runde det danske ungdomslandshold.

Det var ikke længe siden flere af os vandt EBT, så jeg følte ikke at det var forbudt at drømme om medaljer” Siger Mathias ydmygt om hans forventninger forud for EM og fortsætter “Men det er en marginal sport, hvor forberedelse er uhyre vigtigt, så det hele skulle gå op i en højere enhed “ – og det gjorde det altså for Mathias & Co. som nu kan kalde sig Europamestre.

Foto: Uros Hocevar / kolektiff

Trods at BeachHandball i Danmark kun er en sæsonsport, er Danmark altså en del af eliten og en del af denne forklaring mener Mathias at finde i vores tilgang til håndbolden “ Danmark er ret godt opdraget med indendørs håndbold. Det er tydeligt at se vi er en håndboldnation på det punkt. Men det er klart at på verdensplan er der nationer, som står utrolig stærkt på andre parametre, end vi gør ”. 

Tæt på Semifinale-Exit
Det var ellers tæt på at de forsvarende EM-mestre, ikke nåede finalen. Men de danske drenge ville det dog anderledes, så efter at have tabt første halvleg mod Rusland, stod en yderst tæt 2. halvleg for døren, som endte i en nervepirrende shootout. 

Shootout er lidt at sammenligne med straffe i Ishockey, det er marginalerne – og måske også en smule held, vind og vejr, som kan være med til at afgøre det hele. 

Men stærkest stod Danmark altså, som med deres sejr over Rusland, var klar til: FINALEN…..

Finalen som stod mellem Danmark og Kroatien, endte 25-20 og 28-20.

Og hvad med fremtiden…?
Mathias spiller til dagligt håndbold i Slagelse Håndboldklub og har spillet håndbold siden han var 3 år gammel, blot afbrudt af en enkelt pause, hvor han tog ud og rejse, for at genvinde drømmene. 

I 2013 startede han så til BeachHandball ved siden af – en sport der som håndbolden hører under EHF og DHF – og som altså nu har gjort Mathias til dobbelt guldmedaljevinder alene i 2021. Mathias spiller i BeachHandball-sæsonen for Rødby, som han også deltog med til DM.

& Ja…. Fremtiden… Det siges at være svært at spå om fremtiden – og sådan har Mathias det også, da vi spørger ind til den: “Der kan ske meget. Både for mig, men også for holdet eller taktikken” forklarer Mathias, om blot få, af de mange af de ting der spiller ind, når holdet skal sættes. “Så nej… jeg tør simpelthen ikke spå om fremtiden, den næste sæson må vise hvad der sker” siger Mathias Thomsen, der trods sin debut, endte med at stå med en stor rolle på landsholdet.

Og når ja… Vejret…! – Det spørger vi Danskere altid til, så det spurgte vi selvfølgelig også Mathias om, der varmt returnerede “ Der var over 30 grader, så jeg vil sige at det nok var aften kampene der i forhold til temperaturerne var sjovest. Klokken 12 kampene var for at sige det ligeud… Brutale ” afslutter Mathias Thomsen, der dog trods et helt andet klima og temperaturer at forholde sig til, sender et et anerkendelse smil og afslutter “Meeeen, jeg har da kunne fornemme at i også har haft det varmt”….. – Og ja det har vi!

Med Danmarks EM-guld, kvalificerer landsholdet sig til VM, hvor vi i hvert fald herfra; Håber på at se Mathias Thomsen i aktion – endnu engang!

Foto: Uros Hocevar / kolektiff

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også