2.5 C
Slagelse
søndag, 21. april, 2024

Valgmøde: Foreninger i angreb på politikere.

Mandag aften var der fulde huse, da Slagelse Idræts Råd inviterede til “Idrættens valgmøde” på Harboe Arena Slagelse. Løfterne var store – og ting skulle blive bedre…

Forud for debatten var Peter Krustrup, som er professor i sport og sundhed, inviteret til at gøre de fremmødte klogere på hvad idrætten bidrager med – og hvad kan idrætten bidrage endnu mere med.

Efter som Peter Krustrup i fredags modtog prisen som “Årets bedste formidler på SDU”, skulle det være en smal sag – hans oplæg gik da også rent ind hos de fremmødte borgere og politikere.

Peter gik også lige til sagen og fortalte de efterfølgende 30 minutter om alt det idrætten bidrager til. Da ordene faldt på hvor mange penge kommunerne kan spare, ved et aktivt liv, spærrede de første politikere dog også ørene op…

Jørn C. sætter debatten i gang

Og nu til debatten….Ved dette års kommunalvalg har Slagelse Idræts Råd igen sat idrætten på dagsorden. En nylig undersøgelse, viser nemlig meget kedelige tendenser for, hvordan det opleves at være idrætsklub i Slagelse Kommune. 

Stemningen fra rapporten var at mærke i lokalet, vært Jørn C. Nielsen udbrød også selv: “Hvorfor hører vi ikke fra jer! Det kan i simpelthen ikke være bekendt…!”, mens han gestikulerede med hans papirer i hånden, som han fortsat manglede svar på.

Hvorfor skal det være så dyrt……

En ung mand, Andreas fra Korsør Atletik klub, rejser sig som en af de første og sætter egentlig skub i hele debatten, da han spørger panelet “Hvorfor det skal koste så meget som forening at låne en facilitet?”

For første gang blev der stille i salen, politikerne kiggede i bordet, hvem ville være Bad-Guy?
I stedet for et hav af fingre fra panelet, var det i stedet salen der satte sig i førersædet og kom op af stolene….

For spørgsmålet blev bakket op af en lang række deltagere; blandt andet Hockey der havde mødt samme udfordring og nu sender deres Landsholdspillere ud af byen, Amerikansk Fodbold der helt har måtte opgive deres stævne og Dansk Firmaidræt der har måtte søge andre græsgange. 

Men…. Det er jo valgkamp, så alle var enige at i ‘at der måtte gøres noget’, selv Liberal Alliance bed til bollen med at ‘mere kultur’ stod over brugerbetaling.

Sæt idrætten fri

Noget af det som blev nævnt mest af partierne, var at sætte idrætten og foreningerne fri.

Knud Vincents lagde stor vægt på at vi skal bruge vores ildsjæle til at udvikle kommunen.

Thomas Clausen når han er i sit es, satte lynhurtigt ind med “Hvorfor skal politikerne så stille op, hvis de slet ikke skal have nogle idéer eller mene noget.

Borgmester John Dyrby stemplede ligeledes ind i debatten, med det åbne spørgsmål han havde fået og selv havde med: “Hvordan kan det være, at når foreningerne kontakter Kommunen kan der gå flere dage før de svarer. Men når kommunen kontakter foreningerne, skal de svare på 2 dage?

Det husker vi også fra mødet….
Der bliver sagt meget på et vælgermøde, 

Thomas Clausen lagde ud med at fortælle at han spillede i Boeslunde Boldklub, samt at han var stolt af at Enhedslisten blandt andet havde sikret en halv million kroner i det nye budget, til et nyt hegn i Boeslunde Boldklub.

Vi husker også Kathrine Olsson fra Veganerpariet for, på elegant vis at flette Klimakrisen ind i den kommunale idrætspolitik.

… Og så lige et point til den nye i klassen, Jane Dahl. Point for ærlighed og for ikke at tale salen efter munden, men erkende at der er meget at lære.

Det vi også husker fra mødet, var hvordan politikerne var lige hurtige nok til at høste billige klapsalver.
Det er sådan i Slagelse Kommune at foreningerne modregnes i deres lokaletilskud, for hver medlem de har over 25 år. Både Gymnastik og fodbold spurgte undrende ind til, hvorfor man skal direkte modregnes for at have medlemmer over 25 år.

Troels Brandt greb hurtigt ordet – og fortalte; at han også var i mod denne modregning, men at det kunne man heldigvis bare ændre rent politisk. Som Troels også rigtig fortalte, så var præcis samme punkt på, for 4 år siden, så nu måtte vi komme med et svar.
…. Og det fik vi – For hele panelet nikkede og modtog efterfølgende klapsalve fra salen for at ville ændre det.

Men… Så… Da de skulle svare enkeltvis på om de ville fjerne den, var resultatet anderledes:

Fjerne modregningen af lokaletilskud:
Nye Borgerlige: Ja
Socialdemokraterne: Det virker tosset at have, men kan ikke svare ja eller nej på stående fod.
Liberal Alliance: Ja
Veganer Partiet: Ja
Radikale: Ja
SF: Vi skal nok kigge lidt mere på det.
Konservative: Kender ikke konsekvenserne.
Venstre: Der er incitament, men vi skal kende det bedre.
Ø: Svarede på et andet spørgsmål.

Panelet bestod af:
Venstre Knud Vincents, Konservative Jane Dahl, SF Jørgen Grüner, Radikale Troels Brandt, Nye Borgerlige Thomas Vesth, Socialdemokraterne John Dyrby, Veganerpartiet Kathrine Olsson, Liberal Alliance Marcus Danielsson.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også