2.5 C
Slagelse
søndag, 14. juli, 2024

Den unge kandidat på farten

Det har været en lang valgkamp. Det må flere kandidater sande, en af dem vi mødte, her dagen før valget, er den unge V-Kandidat, Nikolaj Bjørk Christensen, som hurtigt introducerer mig til en helt ny muskel: “Jeg har ondt i min valgmuskel” starter han, mens han trykker sig på skulderen og sætter sig ned. “Din valgmuskel??” udbryder jeg, det måtte jeg lige forstå.
Til morgen har vi delt 800 croissanter ud og de sidste 3 uger har jeg gået med en bolche kurv på armen…” mens han efterligner bevægelserne – … og nu forstod jeg!

Nikolaj har været tidligt oppe igen i dag, klokken 6 var han i gang med sin første uddeling og klokken 8 startede den næste. Da klokken blev 9 var han til debat på ZBC og derfra gik turen direkte til valglokalet, hvorefter han nu spiser frokost over en snak om valget. Om lidt, så går turen til København, hvor han skal i God Aften Live!

– Der er nok at se til som kandidat….

Men hvem er han? Den tidligere minister Simon Emil Ammitzbøll Bille har under valget kaldt ham “et ungt talent” – og har du forvildet dig forbi de unge i valgkampen, så er det også ham de taler om – og når ja, så står han nummer 3 på Venstres liste, første gang han stiller op.

Politik og valgkampe er dog ikke helt ukendt for den unge kandidat.
Han har været medlem af Venstres Ungdom i mange år og senere siddet som næstformand i Landsledelsen. – Valgkampe? Dem har han styr på. Bare spørg Morten Dahlin, som havde god gavn af Nikolaj i fronten, når kampagnen skulle planlægges – og Morten vælges til Folketinget. ( & Det blev han )…

Tidligere på dagen var han til debat på ZBC,  her bed jeg mærke i hans introduktion: “Efter gymnasiet tog jeg til København, men jeg er kommet tilbage til Slagelse og nu stiller jeg op til Byrådet, for at bidrage til den Kommune jeg elsker”

Til daglig læser Nikolaj på Copenhagen Business School og arbejder som juniorkonsulent.

Han er opvokset i Skælskør, har boet i København og er nu bosat i Slagelse.
Han er fritidssejler og foreningsmenneske, han har været i elevrådet, været træner, – og ja, der var nok at tage fat på.

Men hvad er det der driver den unge V-Løve?
Midt i frokosten spørger han om vi skal starte interviewet, så han kigger meget skeptisk da jeg svarer “Vi har da været i gang længe”. Jeg skal nemlig ikke høre hvad der er hans holdning til ungdomsboliger, eller vækst: Jeg kender svaret – jeg kan næsten kigge på alle kandidater og udtale mig på vegne af dem.

Det er ikke på grund af mig selv, at jeg er Liberal. Jeg er det fordi vi skal passe på- og hjælpe dem, der har brug for det” fortæller han, mens han forklarer om dem der kan blive tabt af systemet. At være Liberal er nemlig en hjertesag for den unge kandidat og da også der han har sin gnist i øjet, når han fortæller.

For det at gøre en forskel for andre, det er det som driver ham, ikke ham selv, det oplever man hurtigt. Han har selv været flyttet væk og vendt tilbage for at få flere til at gøre det: Nemlig at vende tilbage. “Slagelse skal være en attraktiv kommune at bo i. Så unge som jeg selv, der tidligere er flyttet væk fra kommunen for at studere – også kommer hjem igen” fortæller han, mens han alligevel får inddraget ungdomsboliger og investeringer: “ Vi skal investere i udviklingen af vores kommune, så der er jobmuligheder, boliger og gode fritidsmuligheder. Det kræver en aggressiv bosætningsstrategi, men det er det, som der er brug for.

Samarbejdet er vigtigt
Nikolaj er båret af passion for det politiske, han fortæller blandt andet om hvordan han har sovet de fleste steder under valgkampe. Han er nemlig ikke ham der giver op, men ham der tror på i morgen.

Under valgkampen har han været initiativtager til en samarbejdsaftale, som vi tidligere har skrevet om på MitVestsjælland, som flere og flere kandidater ønskede at indgå i.

– og lige netop det at samarbejde og det at være ung, er 2 ting Nikolaj især har gjort sig bemærket på.

Når landsdækkende medier har dækket situationen i Slagelse, har det ofte handlet om det “giftige byråd”. Derfor er det også til hans fordel, at være proaktiv på samarbejdet. Det giver nemlig taletid – og det får han.

Afsted… igen.
Der bliver kigget på uret. Han stopper op midt i sin sætning, for at regne på togtiderne. Der er et stramt program her dagen før valget og nu er tiden inde.

“Hvor er du om 10 år?” vil jeg dog gerne lige spørge om til sidst: “Det ved jeg slet ikke. Lige nu ved jeg ikke hvor jeg er efter i morgen” smiler han. Mens han fortæller, at han da har en god følelse, men at det er svært når det er en selv: “Det er langt lettere at føre kampagne for andre, pludselig er det mig selv. Det er virkelig mærkeligt.”.

Om 12 timer åbner valgstederne, hvordan det går Nikolaj og alle de andre kandidater, bliver spændende at følge!

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også