2.5 C
Slagelse
søndag, 21. april, 2024

Året der gik: 2020 historier som satte Slagelse på Landkortet

Endnu et år er gået og et nyt venter lige om hjørnet – For os, er det ikke bare endnu et år, men vores første!
Det glæder vi os utrolig meget til at opleve – sammen med jer!

Men før vi kommer ind i 2021, så lad os lige kigge tilbage på nogle af de historier, som satte Slagelse på Landkortet i 2020.

1 Coronaen…..

Ja vi skal vel nævne den, vi kommer ikke uden om et tilbageblik på 2020, uden lige at nævne Corona, den virus, vi i starten af året tegnede som det kinesiske flag og som vi kort tid efter, måtte leve med resten af året, som en verdensomspændende pandemi.

Lokalt var Slagelse Kommune desværre med i toppen, når smittetallene kom ind – Måske også derfor Slagelse var en af de første kommuner der modtog og gik igang med vacciner.

Af de historier, som kunne læses i den landsdækkende presse, talte blandt andet Gerlev, da en elev gik i sauna og smittede sine medstuderende “Jeg fortryder…”.
Historierne var blandt andre også da TV2 breakede nyhederne med en “Spiller smittet med corona i Slagelse B&I”, eller da den ene skole efter den anden måtte lukke ned på stribe.

Afslutningsvis husker i måske helt tilbage i februar, hvor vi ikke var helt klar over hvad vi stod foran… Men Slagelse meldte klar til at huse op til 1.000 isolerede på Antvorskov Kasserne, såfremt der skulle finde smitte vej til landet… Samfundssind !

2 Den mystiske hånd

Siger man 2020, siger man vist også Sofie Linde og et væld af efterfølgende sager, som så dagen lys.
I Slagelse tog vi også landsdækkende overskrifter, da Sofie Janning gik offentlig ud i radioen og fortalte “At hun var blevet klappet bag i”. Der fra gik det stærkt, hvem var det? Den lokale presse kom hurtigt med deres analyser, som fik borgmesteren til at gå i rette med skriverierne og da alt så kom til alt; Stod partikollegaen fra Socialdemokraterne Steen Olsen selv frem og erkendte, at han havde klappet Sofie Janning bag i.
– Efterfølgende måtte vi dog sande, at Steen Olsen faktisk ikke vidste det var ham, men at han har fået det af vide!

3 En halv milliard visninger

Når man taber med cifrene 0-9, håber man måske på at der ikke er så mange der taler om det. Men i Slagelse B&I’s tilfælde, var der rigtig mange der så det!
En fantastisk scoring af Lyngby midt i kampen, endte nemlig med at gå viralt – Flere medier, blandt andre BBC Sport, viste klippet – som vurderes til at have omkring en halv milliard visninger.

Så kom Slagelse vist ikke blot på landkortet, men Harboe Arena blev sendt ud i hele verden!

…& Selvom Lyngby BK ved en fejl skriver det er dem selv, så er det faktisk den lokale Kameramand Morten Mikkelsen, som fangede pletskuddet...!

4 Mågeæg!

Ja… Mågeæg….

Slagelse tog lige en enkelt overskrift eller 2, da det blev foreslået at arbejdsløse skulle indsamle mågeæg fra tagryggene.

Slagelse Kommune led af en regulær mågeplage – og hvad gør man så?
Gode råd var dyre, men pludselig kom politikerne frem til løsningen! Måske kunne det løses, ved at sende arbejdsløse ud på tagryggene og samle æg?
Nu tænker du, “Var det ikke bare noget de sagde?” – Jo og såvel gjort, politikerne bad derfor forvaltningen undersøge om hvorvidt de arbejdsløse kunne bruges til bekæmpelsen.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også