2.5 C
Slagelse
søndag, 14. juli, 2024

Årets handicappris går til…..

Sørbymagle Idrætsforening får prisen, fordi de er rigtig gode til skabe fællesskaber for alle slags mennesker.

Slagelse Handicapråd uddeler hvert år handicapprisen til en privatperson, en forening, en organisation eller en repræsentant fra erhvervslivet, som har ydet en ekstraordinær indsats for mennesker med handicap. Prisen er blevet uddelt siden 2009 og er på 10.000 kr.

Temaet for årets handicappris var fællesskaber og i særdeleshed på kandidater, som har skabt fællesskaber, der gør det lettere for mennesker med handicap at være en del af samfundet.

Og i år er Sørbymagle Idrætsforening den velfortjente modtager af prisen.

Vinderen blev afsløret mandag i Sørbyhallen, hvor handicaprådet uddelte prisen til Sørbymagle IF.

Formand for Sørbymagle IF, Anders Sørensen, modtog prisen mens Lykkeliga-holdet trænede i hallen.

Vi er meget glade for at få handicapprisen, og det er et stort klap på skulderen. Omdrejningspunktet har været inklusion af alle, og her fandt vi konceptet Lykkeliga, som er godt til at inddrage mennesker med særlige behov. Stor ros til trænerne, som er meget kompetente mennesker, der arbejder med pædagogik, og er rigtig gode til at tage hånd om børnene. Det er dem, der fortjener prisen! ” fortæller Anders Sørensen, som er formand for Sørbymagle IF.

Fællesskabet betyder meget
Fokus har været på personer, foreninger eller andet, som har etableret fællesskaber for folk med handicap. Dem, der får prisen, er dem, er kan inspirere og animere andre til at lave noget lignende. Vi valgte Sørbymagle IF, for de har både med deres hold i Lykkeligaen og Esport netop skabt fællesskaber for mennesker, som måske kan have været svært ved ellers at indgå i fællesskaber. Det skaber ikke kun værdi for mennesker med særlige behov, men også for de andre brugere, som får en indsigt i, hvad mennesker med særlige behov kan bidrage med – også i forhold til fællesskabet og livskvalitet“, fortæller formand for Handicaprådet Ole Andersen.

I begrundelsen for at give Sørbymagle Idrætsforening prisen hedder det, at ”de er en flerstrenget idrætsforening i Slagelse, som blandt andet har Esport og en nystartet Lykkeliga i håndbold. Sørbymagle Idrætsforening har mange frivillige og stor fokus på at være inkluderende. Esport og Lykkeliga er initiativer, hvor der er særligt fokus på at mennesker med fysiske og psykiske handicap kan deltage i aktiviteterne.

LykkeLiga er et nationalt fællesskab for børn med udviklingshandicaps og deres familier. Det er håndboldhold for børn mellem 5 og 16 år, og det danner ramme om en helt ny måde at skabe netværk for børn og familier både på og udenfor banen.

Sørby Esport har igennem de seneste 2-3 år, i forskellige sammenhænge, arbejdet med at skabe sammenhold og fællesskab for børn, som ikke er inkluderet. Samarbejde omkring uddannelsestilbud med specialskoler, weekend camps i samarbejde med muskelsvindfonden samt undervisning af parasport er blot nogle af områderne. Sørby Esport har med ”Esport for alle” fokus på at esporten i sin form kan noget helt særligt, idet 6-årige kan spille sammen med 10-årige, ligesom handicappede kan dyste mod normalt fungerende.

Sørbymagle Idrætsforening er et rigtig godt eksempel på, at foreningslivet kan udvikle og have både aktiviteter særligt tilrettelagt borgere med særlige behov. Så kan man også mødes om en fælles interesse – uanset behov eller ej Sørbymagle Idrætsforening bidrager dermed til at nedbryde de barrierer, som ofte holder borgere med særlige behov fra at deltage aktivt i foreningslivet, og derfor kan de være stolte af at modtage Handicapprisen “, siger Jørgen Andersen (A), næstformand i Handicaprådet og medlem af byrådet i Slagelse Kommune.

/Foto: Slagelse.dk

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også