2.5 C
Slagelse
søndag, 14. juli, 2024

Antvorskov Kaserne vokser: Rykker uddannelser fra Varde til Slagelse

Antvorskov Kaserne vokser: Sammenlægning i Slagelse!

Hærens Basisofficersuddannelse og løjtnantsbasisuddannelse flyttes fra Varde Kaserne til Antvorskov Kaserne i Juli 2021. Hærens løjtnantsuddannelse er allerede placeret i Slagelse – og med basisofficeruddannelsen og løjtnantsbasisuddannelsen, bliver Slagelse samlingspunkt for endnu flere.

Oberstløjtnant Henrik Kolding Kristensen, der er skolechef ved Hærens Sergentskole forklarer:

Sammenlægningen af Hærens Basisofficersuddannelse og løjtnantsbasisuddannelsen med løjtnantsuddannelsen på Antvorskov Kaserne i Slagelse styrker den samlede uddannelse, fordi eleverne vil få en endnu bedre synkroniseret undervisning. Fremover vil de også kunne have de samme lærerkræfter hele vejen igennem uddannelsen, hvilket vil give dem en bedre synergi og sammenhæng i forløbet. Dette gælder dermed både for de elever, som senere skal være løjtnanter i Hæren, og de elever, som efterfølgende skal på Hærens Officersskole.

Bredere hvervningsmulighed
Med samlingen i Slagelse, giver det også mulighed for en bredere hvervningsmulighed af lærere, da der nu kan hverves mere bredt på Sjælland:

Flytningen til Slagelse betyder også, at vi ved Hærens Sergentskole får en bredere hvervningsmulighed af lærere, fordi vi nu kan hverve mere bredt ved sjællandske befalingsmænd og officerer, hvor de kan opnå en bedre familiemæssig balance med en daglig tjeneste i Slagelse i stedet for kun at kunne gøre tjeneste i Varde. Jeg ser frem til at skabe et samlet og solidt fagligt studiemiljø for den kommende løjtnantsuddannelse på Antvorskov Kaserne. ” siger Oberstløjtnant Henrik Kolding Kristensen videre i en nyhed på ForsvarsAkademiets hjemmeside.

Om officeruddannelsen
Hærens officersuddannelse består af tre overordnede elementer: En officersbasisuddannelse, funktionsuddannelse og en militær diplomuddannelse.

På officersbasisuddannelsen gennemgår eleverne en syv måneder lang befalingsmandsuddannelse, som sikrer, at de opnår grundlæggende viden, færdigheder og kompetencer samt den nødvendige militære dannelse som soldat og fører på gruppeniveau. Efterfølgende fortsætter de på løjtnantsuddannelsen i fire måneder.

Løjtnantsuddannelsen er en integreret del af funktionsuddannelsen.

– Fremgår det af forsvarsakademiet, fak.dk

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også