2.5 C
Slagelse
søndag, 14. juli, 2024

Automatisk fartkontrol på Storebælt

Automatisk fartkontrol på Storebælt

I politiets døgnrapporter, kan man ofte se at ATK’en har været sat op på Storebæltsbroen, ofte med flere syndere affotograferet, hvor nogle endda trykker så hårdt til den, at de rammer grænsen for vanvidskørsel. Men nu bliver kontrollen permanent oplyser Trafikministeriet i en pressemeddelelse.

Vi har desværre en meget stor og generel udfordring herhjemme med bilister, som kører alt, alt for stærkt. I øjeblikket er vi i gang med at behandle en samlet pakke med en række initiativer mod vanvidskørsel i Folketinget – og i den sammenhæng er det naturligt at få sat ekstra skub på den sidste del af projektet med stræknings-ATK, som skal hjælpe os med at fange fartsyndere på vores to største broforbindelser ” siger transportminister Benny Engelbrecht i den udsendte meddelelse.

Kameraerne til de to ATK-strækninger er indkøbt og ved at blive sat op
I et samarbejde mellem Transportministeriet og Justitsministeriet vil man nu sikre at der på myndighedsniveau tages de nødvendige skridt for, at stræknings-ATK på Storebæltsbroen kan blive tændt hurtigst muligt.

Regeringen har gennem længere tid sat hårdt ind over for dem, der skaber utryghed i trafikken og udsætter andre mennesker for fare. Senest har vi vedtaget en række strafskærpelser mod vanvidskørsel i Folketinget. Der er samtidig behov for andre løsninger til at øge trygheden i trafikken. Med den stræknings-ATK får vi bedre mulighed for at få fat i fartsyndere, og forhåbentlig vil kameraerne også få bilister til at tænke sig om en ekstra gang, inden de trykker speederen i bund ” siger justitsminister Nick Hækkerup videre i meddelelsen.

Det er lige nu forventningen, at de nye kameraer på Storebæltsbroen vil blive tændt i 2022.

 

Foto: Sund & Bælt

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også