2.5 C
Slagelse
søndag, 14. juli, 2024

DMI advarer: Forøget risiko

De fleste har nok bemærket, at varmen har gjort sit indtog.
Mens mange vælger at nyde weekendens varme, enten ved stranden eller i haven, kan vejret skabe helt andre udfordringer for de mange landmænd, som lige nu knokler med høsten.

Når landmændene i disse dage høster i døgndrift for at få høsten i hus inden næstes uges regnvejr, kan der opstå lokale markbrande. Mejetærskerne kan nemlig komme til at ramme sten på markene, så der opstår gnister, der kan antænde kornstubbe og korn.Skriver DMI.

De seneste dage har da også været plaget af flere lokale mark- og naturbrande, hvor beredskabet har måtte rykke frem, blandt andet ved Vemmelev i går, hvor en høstet og tør mark, langsomt blev opslugt af flammer, før brandvæsnet hurtigt fik kontrol over situationen.

Gælder også parker og strande
Den tørre periode og den høje varme, skal ikke kun have opmærksomhed fra landmændene, men også alle os, der færdes i naturen, lyder det videre fra DMI: ” Også i haver, parker og ved stranden skal man være opmærksom på den tørre natur, hvis man har gjort grillen klar til pølser og bøffer. Beredskabsstyrelsen, Kommunernes landsforeningen og Danske Beredskaber har lavet en fælles hjemmeside, som giver gode råd og fortæller, hvor i Danmark det er er så tørt, at det frarådes eller forbydes at grille i parker og på strande.“

Du finder hjemmesiden med yderligere oplysninger her hvor det også fremgår at det Vestsjællandske område er helt rødt og naturbrande let kan opstå.

/Arkivfoto fra Mullerupvej i sidste uge

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også