2.5 C
Slagelse
søndag, 14. juli, 2024

Fakkelprotest forud for byrådsmøde

Klokken viste 16.30 og temperaturen blot 1 grad.
Mørket havde sænket sig over Rådhuspladsen, kulden fulgte med, man kunne i skæret fra julens lys se folks åndedrag
stige til vejrs når de talte

Langsomt blev faklerne tændt og de fremmødtes ansigter blev synlige, i takt med flammerne tog sit indtog. Med ét, føltes det heller ikke længere som grænsen til frost, hjertevarmen tog nemlig lige så hurtigt fart og samlede den lille forsamling foran rådhusets store rulledør.

Der var indkaldt til fakkeloptog forud for byrådsmødet, enkelte politikere kiggede forbi, men de fleste havde fart i benene og skyndte sig ind bag rådhusets tykke mure, på vej til byrådsmødet.

“Fakkelprotest: Ja til retssikkerhed for børn og voksne med handicap!” sådan lød overskriften for aftens sammenslutning foran rådhuset.

De fremmødte var mødt op under parolerne:
Alt for mange oplever at de skal vente i månedsvis på at få behandlet deres sag, alt imens børnene får det værre.
Alt for mange oplever at skolen ikke tilstrækkeligt kan hjælpe med den hjælp, som børnene har lovkrav på.
Alt for mange oplever at kommunen ikke leverer den hjælp man som borger med handicap har lovkrav på.
Og det skal vi ændre! Lov er lov – og lov skal holdes
.”

Håber på lydhørhed
Vi håber på lydhørhed – og på at politikerne tager ansvar for det de har forpligtiget sig til” lød det fra Steen Sommermark, som var en af talerne ved gårsdagens protest foran rådhuset, til spørgsmålet om hvad de håbede på at opnå.

Gruppen var mødt frem for at fortælle om retssikkerheden, at børn og voksne med handicap ‘har krav på ordentlighed’.

1 million stemmer, satte i foråret et borgerforslag ind om at fjerne handicapområdet fra Kommunerne. Det vil vi have gjort, da det ikke kan være rigtigt at Kommunerne skal sidde med den magt både at være bevilgende, betalende og udøvende.” lød det fra Steen Sommermark, da det i følge ham er en kæmpe konflikt, at hvis en kommune ikke har mange penge, kan der spekuleres i; at hvis det ikke bevilges, skal det ikke udøves og dermed ikke betales.

Lyt på borgere, ikke forvaltning
Under valgkampen kunne vi jo få dem til alt” smilede Steen Sommermark i lyset fra faklerne, der dog var mere spændt på hvad der skete nu, hvor et nyt byråd der trådte til.

De får en masse af vide fra forvaltning og myndigheder, men der er ingen kildekritik. Hvorfor tager man ikke borgerne i dialog” lød det spørgende.

Da klokken slog 17 og byrødderne havde fundet deres vej til rådhuset, blev der takket for fremmødet og faklerne blev igen slukket.

Med ét sænkede mørket sig – og julelyset stod alene om at oplyse rådhuset.

Se video fra fakkelprotesten her:

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også