2.5 C
Slagelse
søndag, 14. april, 2024

Gør klar til Ukrainske flygtninge – 3 haller udvalgt

Tre sportshaller kan med kort varsel blive lukket for at gøre plads til op til 300 flygtninge, hvis der pludselig kommer mange Ukrainske flygtninge til Danmark.

UV-Hallen i Slagelse, Storebæltshallen i Korsør og Vemmelevhallen kan med kort varsel blive omdannet til modtagefaciliteter for op til 300 flygtninge fra Ukraine, hvis det bliver nødvendigt. Slagelse Kommune har givet Politiet tilsagn om, at de tre haller kan tages i brug til flygtninge, hvis der pludselig kommer en stor bølge af flygtninge fra Ukraine. Det betyder, at de tre haller kan blive lukket med kort varsel for gøre plads til ukrainske flygtninge.

Vi har alle fulgt med i rædslerne i Ukraine, så når vi bliver spurgt om, vi kan hjælpe, så stiller vi selvfølgelig op. Det er ikke sikkert, at vi får behov for at tage hallerne i brug. Men nu går vi i gang med at forberede os, så vi er klar hvis det bliver nødvendigt“, siger borgmester Knud Vincents (V).

Hvis hallerne skal bruges til flygtninge vil de normale aktiviteter i hallerne blive aflyst, og så skal hallerne bruges som såkaldte modtagefaciliteter, hvor flygtninge kan bo de første 24 timer i Danmark før de sendes videre til Udlændingestyrelsens modtagecentrer.

Om der bliver behov for at tage alle tre haller i brug på en gang, og hvor længe det evt. vil være nødvendigt at lukke hallerne, er usikkert. Men det kan komme til at ske med meget kort varsel, og hvis det sker vil det komme til, at betyde at træning, turneringer, arrangementer mm. i hallerne kan blive aflyst med kort varsel. Derfor varsler Slagelse Kommune det allerede nu.

Vi vil forsøge at tage hensyn til store arrangementer, hvis det kan lade sig gøre, og vi vil forsøge, at gå i dialog med hallerne og deres brugere, så vi undgår at ramme foreningerne hårdere end nødvendigt. Men jeg håber også, at der er forståelse for, at vi står i en særlig situation, og der kan blive behov for, at vi også hjælper til her i Slagelse Kommune“, siger Knud Vincents.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også