2.5 C
Slagelse
søndag, 14. juli, 2024

Nyt symbol skal hjælpe mennesker med demens

Det er en sygdom, de fleste frygter, enten for sig selv – eller dem de har nær.
Demens er svært at se. Derfor har Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark udviklet et nyt symbol til mennesker med demens. Symbolet er en håndsrækning, der skal gøre det tryggere for mennesker med demens at færdes i det offentlige rum. Borgere eller pårørende i Slagelse Kommune kan kontakte kommunens demenskonsulenter og få et demenskit med bl.a. en broche udleveret eller bestille det gratis på demensvenligtdanmark.dk.

Demens er en fælles betegnelse for en række hjernesygdomme, som svækker hukommelsen i takt med at sygdommen udvikler sig. I Slagelse Kommune er der en lang række tilbud og indsatser, så mennesker med en demenssygdom og deres pårørende kan leve et aktivt og trygt liv længst muligt. Derudover laver også Pårørendeforeningen til borgere med demens i Slagelse Kommune aktiviteter for demente på kommunens plejecentre, for demente borgere i eget hjem samt to årlige arrangementer for pårørende. Pårørendeforeningen støtter op om det nye symbol, som kan hjælpe både mennesker med demens og deres pårørende.

Åbne dialogen om demens
Vi er i Pårørendeforeningen glade for den ekstra opmærksomhed, der skabes omkring demens og ikke mindst den håndsrækning, som symbolet giver. Det er et diskret symbol, som kan give større tryghed for mange mennesker med demens, og samtidig være med til at åbne dialogen om demens“, siger formand for Pårørendeforeningen til borgere med demens i Slagelse Kommune Arno Axelsen.

Det nye demenssymbol er udviklet i tæt samarbejde med mennesker med demens, og er et frivilligt hjælpemiddel. Symbolet kommer i et kit, hvor der er flere elementer, der kan bruges efter behov – synligt eller mere diskret.

Større forståelse og tålmodighed fra omverdenen
Vi håber, at symbolet kan være med til at skabe større forståelse og tålmodighed fra omverdenen. Når man har hukommelsesbesvær eller demens så tager små ting ofte længere tid. Det skal symbolet være med til på en diskret måde at minde omverdenen om, så det bakker vi naturligvis op om“, siger aktivitetskonsulent i Slagelse Kommune Bente Nørgaard.

Fakta om symbolet
Symbolet er udviklet af Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark, der har eksisteret siden 2017, og består af 12 landsdækkende organisationer: Alzheimerforeningen, BL – Almene Boliger, Dansk Sygeplejeråd, Danske Fysioterapeuter, Danske Professionshøjskoler, Demenskoordinatorer i Danmark, Ergoterapeutforeningen, FOA, Faglige Seniorer, Pårørende i Danmark, Socialpædagogerne og Ældre Sagen.

Foto: Slagelse.dk

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også