2.5 C
Slagelse
søndag, 14. juli, 2024

Politiet beder om hjælp: Hvem er han?

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterlyser netop nu en gerningsmand til flere forhold omkring ”bank”-bedrageri.

I august og september har en gerningsmand begået adskillige bedrageriforhold i blandt andet Slagelse.

Da det endnu ikke er lykkedes politiet at identificere gerningsmanden, beder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nu offentligheden om hjælp til at finde ham og dermed få sat en stopper for det de kalder det ”grove bedrageri”.

Sådan gør han
Gerningsmandens har sin helt egen fremgangsmåde, hvor han kontakter ældre borgere telefonisk og udgiver sig for at være fra banken. Gerningsmanden advarer her borgerne om at nogen er i færd med at trække penge fra deres konto, og at en person fra banken derfor vil komme forbi borgeren og hente deres kort, så banken kan standse overførslen.

Efterfølgende er en gerningsmand mødt op på borgerens adresse, hvor han har franarret borgeren betalingskort og kode. Gerningsmanden trækker herefter store beløb fra betalinskortene, oplyser politiet i en netop udsendt meddelelse.

Vi ser med stor alvor på disse sager, bl.a. fordi ofrene ofte er sårbare borgere. I den sammenhæng er det afgørende, at man uanset alder kan føle sig tryg i eget hjem”, siger vicepolitiinspektør Lars Steffensen, og fortsætter med en klar besked:

“ Bankerne arbejder ikke på denne måde, og bankerne vil aldrig sende medarbejdere ud for at afhente borgeres betalingskort, ligesom de heller aldrig vil bede borgerene om at oplyse deres kode til betalingskortet. Det er derfor vigtigt, at hvis du bliver kontaktet af personer, der forsøger at få oplysninger om betalingskort og koder, skal du ikke  give oplysningerne, men i stedet kontakte politiet med det samme.  

Sådan beskrives han
Gerningsmanden beskrives som: Mand, 25-35 år, ca. 180 – 185 cm høj, almindelig af bygning, sort kort hår, mørkt fuldskæg, tatovering på venstre hånd. Han har ved flere lejligheder været iført lyse bukser og hvid skjorte.

Hvis du kan hjælpe med at identificere gerningsmanden, eller hvis du har andre oplysninger i sagen, beder Politiet om at kontakte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på tlf. 1-1-4.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også