2.5 C
Slagelse
søndag, 14. juli, 2024

Seneste prognose: Nu stiger vandet!

Tidligere i dag aktiverede Slagelse Kommune sit beredskab, da prognoser viste forhøjede vandstande i Korsør og Skælskør.

Beredskabsstaben har siden da mødtes flere gange for at vurdere situationen.

Lige nu melder prognosen i følge Slagelse Kommune at vandstanden topper mod 100cm hvilket blot er 15 centimeter fra at vandet løber ind ved fiskerihavnen i Korsør, op ad rendestensristene på Caspar Brands Plads, samt at vandet løber ind på parkeringspladsen ved Skælskør Bibliotek.
Beredskabet har i følge Slagelse Kommune besluttet sig for at være på den sikre side, ved at sikre rendestensristene med bigbags.

Opførsel af midlertidigt dige
Der er for at sikre området lige nu også opført et midlertidigt dige ved Slottensgade mod Sylowvej i Korsør. Det betyder, at vejen her er spærret for trafik.

Midlertidigt dige opsat i Korsør

Lige nu tyder det på at vandet kommer til at stå på sit højeste mellem 20 & 21.

– og holder prognosen, så bliver 15cm de afgørende.

Video fra klokken 19 i Korsør, cirka en time før vandet forventes at nå sit højeste niveau
Video fra klokken 20 i Skælskør

Derfor rammer vind & vand
DMI skrev Torsdag morgen, i deres varsling, at det hele skyldes at et lavtryk over Finland, som langsomt bevæger sig mod øst, mens et højtryk fra Irland lige nu ligger næsten helt stille. Det giver den blæst vi det seneste døgn har mærket. Den kraftige vind gør blandt andet at vandstanden er blevet højere end normalt.
Hertil vil området omkring smålandsfarvandet, altså sydøst for Slagelse Kommune, blive yderligere presset af vand fra både kattegat og østersøen.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også