2.5 C
Slagelse
søndag, 21. april, 2024

Slagelse B&I henter tidligere superligaspiller til ny post

Slagelse B&I har siden deres tilknytning af Sebastian Bruun til ungdoms segmentet, manglet en ny assistenttræner på førsteholdet, men nu kan klubben meddele, at der er underskrevet en aftale – en aftale med endnu en superliga-profil på trænersiden…

Det er nok det spørgsmål jeg har fået mest på det sidste, ‘hvem der skal være assistent..?’” smiler Zouher der har trukket SBI-huen ned over ørene i den kolde vinteraften og fortsætter: “Men vi har haft is i maven – for det har været vigtigere at finde det rette match, frem for en hurtig løsning”, fortæller sportschefen mens han lyner jakken og tager de lange skridt ind mod midtercirklen, hvor spillerne står placeret til aftens træning.

Med klubber som Brøndby, Randers, Viborg, Helsingør og Køge, er det et flot spillende CV, som den nye assistenttræner på førsteholdet kan præsentere.

Skilte sig klart ud
Ind under Cheftræner Carsten Hemmingsens vinger, træder nu Ricki Olsen, der har en lang spillemæssig karriere bag sig. Ud over sin lange karriere, har hans ledelsesmæssige egenskaber og hans evne til at kunne give sine erfaringer videre til den unge trup, været vigtig: “ Vi har haft mange gode samtaler med potentielle assistenter, men hver gang faldt Carsten og jeg tilbage på Ricki, som bare skilte sig klart ud blandt samtalerne” fortæller Zouher om måden Ricki tænker fodbold på – og fra start købte sig ind i projektet.

En gave for de unge
I den kolde mandagaften på Parkvej, har tågen lagt sig som en dyne over banerne.
Selvom sigtbarheden er på sit laveste er man ikke i tvivl om, at det sprudler på banerne. For på trods af man ikke kan se hele området, kan man høre børn fra alle retninger, coachet af deres trænere – & Jo tættere vi kommer på seniorerne, jo mere slår det over i en velkendt stemme…. den fynske accent, fra Cheftræner Carsten Hemmingsen: “Jeg kender Ricki som en hårdtarbejdende og slidende spiller, han har nogle rigtig gode lederegenskaber som jeg glæder mig til, at vi kan arbejde med”, lyder det fra Hemmingsen, hvor der absolut er stor glæde at spore.

Men det er især klubbens fokus på de unge spillere, som falder Carsten for brystet i snakken om Ricki: “Han er en gave for de unge mennesker. Ud over nogle rigtig gode snakke og kemien i trænerlokalet, er det jo afgørende at han kunne se sig selv i projektet – og ikke mindst at vi kunne – og her var der bare et match” fortæller Carsten videre om Ricki, der især skal være med til at hæve bundniveauet.

Tager støvlerne med
I skæret fra lysmasterne, står spillerne klar. Med lette hop, holder de sig varme i kulden, mens der bliver givet informationer fra teamet. Rundt i cirklen vandrer Ricki, i ført både træningsdragt og støvler, mens han hilser på hver enkelt med et fast håndtryk.

Ricki er en rigtig dygtig spiller – og han har stadig blod på tanden” fortæller Zouher, der med Hemmingsen og Ricki har aftalt, at hvis Ricki kan gøre sig gældende for holdet, er der ingen grund til at han kun sidder på bænken: “Det er kun en kæmpe fordel, at han også kan gøre sig gældende på banen – vi får en god kaliber ind, der kan træde til både på og uden for kridtstregen.” fortæller Zouher, der glæder sig over at Ricki’s ankomst til klubben, der vil være som spillende assistent.

Ny mulighed – i et spændende projekt
Det tydeligt at se åndedrættet i den vinterfrosne luft mens Ricki præsenterer sig selv. Rundt om ham, er han omgivet af det, der sidste år var Danmarks femte yngste start 11’er. 

Jeg står et sted i mit liv, hvor jeg nu er klar til at ville gå trænervejen, men jeg har måske ikke været helt klar til at skulle lægge støvlerne endegyldigt på hylden – derfor var det en perfekt mulighed for mig her, med en rigtig spændende konstellation” fortæller Ricki der kun har rosende ord med på vejen, om Slagelses planer om unge spillere: “ Jeg tror helt sikkert Slagelse har valgt den rigtige vej med så ung en trup. Det er både imponerende og spændende. Det har uden tvivl også været afgørende for mit valg, at jeg kunne se et fremtidigt perspektiv i det – og ikke bare en hurtig løsning.”.

For det med at tro på- og udvikle de unge spillere, har Ricki selv været igennem som spiller, hvorfor han glæder sig til at kunne give tilbage af det han har fået: “Jeg har jo selv været hele møllen igennem, fra min tid i Brøndby som ungdomsspiller. Så jeg håber på at kunne bidrage både til de unges udvikling, men også videregive nogle af de erfaringer som jeg har fået” – og lige netop den egenskab, glæder Zouher sig over i den aftale som netop er underskrevet.

Med Ricki Olsen som assistenttræner får Slagelse B&I nu en komplet ‘superligabænk’: Bestående af ikke blot en chef- og assistenttræner med superliga-fortid, men også med en fysisk træner i Tomas Sundmann og Holdleder Niels Hansen, som begge var med under slagelses Superliga-tid. “The grand old man” er dog stadig Carsten Hemmingsen, som topper bænken med sine mere end 250 superliga kampe.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også