2.5 C
Slagelse
søndag, 14. juli, 2024

Succes med at støtte borgere med kognitive udfordringer

I april 2021 deltog 30 medarbejdere fra Jobcenter Slagelse i et uddannelsesforløb, der gav dem flere værktøjer til og ny viden om at hjælpe borgere med forskellige kognitive udfordringer til at få et arbejde eller blive i deres job.

Uddannelsesforløbet var en del af projekt ”Flere med kognitive handicap i job”, der havde til formål hjælpe borgere med kognitive funktionsnedsættelser. Og det kan Jobcenteret nu glædeligt konkludere, at projektet er lykkedes med. Målet om at få hjulpet 20 borgere er nemlig for længst nået, og overgået, og resultatet er i skrivende stund på 24 borgere.

Alle har noget at byde ind med. Vores virksomheder rundt om i kommunen mangler arbejdskraft, og selv om man har en kognitiv funktionsnedsættelse har man jo masser, man kan bidrage med på arbejdsmarkedet. Det har Jobcenteret, de deltagende virksomheder og alle de borgere, der nu er i arbejde, om noget bevist gennem projektet“, siger Jane Dahl (C), der er formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget i Slagelse Kommune.

Projektet slutter – hjælpen forbliver

For Jobcenteret betyder projektafslutningen ikke, at hjælpen til borgerne nu slutter. Tværtimod. For medarbejderne i Jobcenteret har blandt andet fået flere værktøjer til at identificere kognitive funktionsnedsættelser og finde løsninger, der passer til borgeren. Og så har de fået viden om, hvilke muligheder der er for at kompensere for de udfordringer, det medfører. Derudover har de også lært, hvordan de kan bruge de eksisterende værktøjer på måder, der passer til den mere specialiserede målgruppe. Og den viden vil de fortsætte med at benytte i indsatsen.

Selvom projektet nu officielt er slut, kommer der jo fortsat borgere ind hver dag, som vi kan hjælpe med nogle af de mange initiativer og tiltag, der er blevet udviklet på baggrund af projektet. Vi har nu både værktøjer og rammer til bedre at spotte og hjælpe endnu flere borgere med kognitive udfordringer ” siger Peter Sidelmann, arbejdsmarkedschef i Slagelse Kommune.

Kognitive udfordringer er mere end en diagnose

Kognitive funktionsnedsættelser er en betegnelse, der dækker over mange forskellige udfordringer. Det er nemlig ikke kun de kendte diagnoser, der kan gøre det svært at få eller holde på et arbejde. For de fleste, der har kognitive udfordringer, omfatter det helt gængse problemer som at huske, planlægge, koncentrere sig eller bevare overblikket. Men i så høj grad, at det forstyrrer et normalt arbejdsliv.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også