2.5 C
Slagelse
søndag, 14. juli, 2024

Klar til næste skridt: Sweco valgt som rådgiver

Næste skridt i ombygningen og renoveringen af Slagelse Svømmehal står for døren – og er opførelse af en ny tilbygning, som skal rumme et kommende 50m bassin

Slagelse og Korsør Svømmehal gennemgår frem til 2025 en større ombygning og renovering. Byrådet har afsat over 160 mio. kr. til begge svømmehaller, og næste skridt er opførelse af en ny tilbygning ved Slagelse Svømmehal, som skal rumme et kommende 50m bassin. I den forbindelse har Slagelse Kommune netop underskrevet kontrakt med et integreret Sweco-team, som skal stå for den tekniske rådgivning og bistand omkring opførelse af 50 m-bassinet.

Ny tilbygning i fase 2
I efteråret 2020 fik Slagelse Svømmehal nyt tag og ny facade. Nu er turen så kommet til fase to i projektet, som er opførelse af en ny tilbygning, der bl.a. skal rumme et nyt 50m bassin. Tilbygningen placeres i tilknytning til den eksisterende svømmehal.

Ombygning og renovering af svømmehallerne har længe været på tegnebrættet. Det er en lang proces, og vi glæder os nu til at tage hul på næste kapitel med tilbygningen. Det kommende 50m-bassin vil bl.a. styrke konkurrencemulighederne og talentudviklingen i Slagelse Kommune. Vi ser frem til samarbejdet med Sweco og Sweco Architects, som vandt udbuddet både i forhold til pris og kvalitet. Vi glæder os til, når både borgere og besøgende får endnu bedre muligheder for at dyrke deres sportsgrene i svømmehallen“, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen (A).

Erfaren rådgiver valgt til opgaven
Swecos erfarne SwimTeam, der består af arkitekter og ingeniører med speciale i komplekse svømmebadsbyggerier, har været involveret i projekter som Ishøj Svømmehal, Flintholm på Frederiksberg, Vestbad i Brøndby, Nakskov Svømmecenter, DGI Huset i Herning, Randers Svømmehal samt det kommende Silkeborg Svømmecenter.

Vi er glade for, at Slagelse Kommune har valgt Sweco SwimTeam til at designe den nye tilbygning. Med vores integrerede tilgang får både kommunen og brugerne en helstøbt løsning, hvor arkitektur, funktionalitet og teknik går op i en højere enhed. Vi glæder os til at samarbejde med en professionel og engageret bygherre“, siger Carsten Heuck Jørgensen fra Sweco.

Sammen med rådgiveren afklares i næste fase det konkrete indhold i tilbygningen også ud fra input fra brugergrupper, interessenter mv.

Den nye tilbygning forventes færdig i sommeren 2023.

Foto: Slagelse.dk

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også