2.5 C
Slagelse
søndag, 14. juli, 2024

Måtte gøre noget: Deler gratis mad ud til flygtninge

Da haglbygerne satte kurs over Slagelse onsdag eftermiddag, var det heldigt at skulle på besøg hos Cafe Tidslös. Inde i varmen og i ly for ‘vinterdagen’, ventede Ismail nemlig med en kop varm kaffe.

Jeg kommer faktisk kørende forbi Madspild-Slagelse, som så mange gange før, da jeg tænkte ‘Måske kan vi gøre noget sammen’,” starter Ismail, der har Cafe Tidslös, omkring deres nye samarbejde om varm, nærende og god mad til de flygtninge som kommer til byen.

I et samarbejde mellem Madspild-Slagelse & Cafe Tidslös, bliver der nemlig lavet 30-40 portioner mad hver Tirsdag og Torsdag, som kan deles ud til flygtningene, noget der ligger Ismail på sinde: “Jeg tror mange har følt afmagt og tænkt hvordan kan ‘jeg’ hjælpe. Det jo frygtlige billeder vi ser derfra – så havde det sådan, at hvis jeg Kan hjælpe – Så Skal jeg hjælpe” fortæller Ismail, der derfor tog kontakt til Jan fra Madspild-Slagelse.

Madspild-Slagelse, (der ikke er en del af Stop Spild Lokalt), har råvarerne – Café Tidslös har personalet og faciliteterne. Derfor gik de 2 sammen om at producere en masse portioner mad som kan deles ud i en form for madkasser – til hjælp for de mange der er på flugt.

Flygtninge – Er flygtninge
En ting der i det nye samarbejde har været vigtigt, er ikke at gøre forskel. “Flygtninge er flygtninge, uanset hvad og hvor du er flygtet fra. Lige nu er der selvfølgelig rigtig mange fra Ukraine, men det er vigtigt for os at sige; At vi gør ikke forskel, så de flygtninge der har brug for hjælp, er velkommen” siger Ismail omkring deres udlevering af mad.

Priserne stiger herhjemme – Men…
Det kommer nok ikke bag på så mange, at priserne herhjemme er stigende. Både som forbruger og som virksomhed, mærker mange lige nu hvordan flere ting bliver dyrere og dyrere – Men det er ikke noget som Ismail har taget ind i overvejelsen, omkring hjælpen: “Vi står slet ikke et sted hvor vi jubler – alt bliver dyrere for lige nu – Så det er da ikke sjovt” svarer Ismail, da vi spørger ind til de omkostninger han har i forbindelse med sit personale og energiforbrug når han skal lave maden – Den omkostning tager han dog gerne: “Uanset hvordan vi mener vi har det, så er der bare nogle der har det værre end os – og dem må vi stå sammen om” lyder det uden tøven fra Ismail, der netop har reserveret yderligere et par portioner til i morgen.

Del budskabet til flygtningene
En af de udfordringer, som Madspild-Slagelse og Cafe Tidslös lige nu står med, er blandt andet at skaffe kød. Derfor efterspørger de både hjælp til at skaffe det, men også hjælp til at dele budskabet omkring udleveringen af mad: “Vi er langt fra på maks kapaciteten – Så vi vil meget gerne have delt budskabet så langt som muligt, så maden kan komme dem der har brug for den til gode” lyder det, mens Ismail fremviser billeder af de gode portioner mad som blev udleveret i Tirsdags.

Ønsker flygtninge at reservere en portion mad, kan de kontakte Cafe Tidslös eller Madspild-Slagelse.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også