2.5 C
Slagelse
søndag, 14. juli, 2024

Ny arrest kan være på vej!

Kriminalforsorgen har valgt at arbejde videre med Slagelse Kommune som hjemsted for en ny arrest, hvilket betyder flere hundrede nye arbejdspladser. Den konkrete placering er dog ikke besluttet endnu, oplyser Slagelse Kommune.

Slagelse Kommune har nu udsigt til at blive hjemsted for en ny arrest med plads til 400 indsatte og flere hundrede tilhørende arbejdspladser. Det står klart efter Kriminalforsorgen i dag har meddelt, at man efter en evalueringsproces har valgt at arbejde videre med Slagelse Kommune som placering af den nye arrest.

Jeg er selvfølgelig utrolig glad og stolt over, at Kriminalforsorgen har valgt Slagelse Kommune. En af mine første opgaver som borgmester i januar 2022 var sammen med forvaltningen at pege på flere placeringer i Slagelse Kommune for en ny arrest. Jeg har selv i lyset af opgavens strategiske betydning for kommunen deltaget i kontakten og samtalerne med Kriminalforsorgen. Med en placering i Slagelse Kommune får Kriminalforsorgen en adresse, hvor de kan tiltrække medarbejdere fra hele Sjælland og Fyn, og vi i Slagelse Kommune har udsigt til at flere hundrede nye arbejdspladser flytter til Slagelse” siger borgmester Knud Vincents (V).

Kriminalforsorgen er i deres proces kommet frem til, at mulighederne i Slagelse Kommune bedst rammer de behov, som kriminalforsorgen har, og der er størst potentiale i at arbejde videre med Slagelse Kommune som ny placering.

Der vil nu blive arbejdet videre med at få formaliseret samarbejdet og få identificeret et areal, der på sigt kan erhverves til opførelse af arresten. Derfor har den nye arrest heller ikke fået en endelig adresse endnu. I første omgang skal der udarbejdes en hensigtserklæring, som skal forelægges byrådet, og Kriminalforsorgen skal udarbejde en indstilling til partierne bag Kriminalforsorgens flerårsaftale, som skal godkende placeringen. Derefter skal der udarbejdes lokalplan og som led i den, vil der også blive gennemført en høringsproces.

Det er en gevinst for hele Slagelse Kommune, når så mange arbejdspladser kommer hertil. Det skaber nye arbejdspladser, og det giver os en mulighed for at tiltrække nye borgere til vores kommune. Det vil også have afsmittende effekt på vores virksomheder. Derfor vil vi nu i samarbejde med Kriminalforsorgen gå i gang med at finde den placering, som bedst egner sig til formålet “ siger Knud Vincents.

Der er tale om en arrest og ikke et fængsel. Det vil sige, at det ikke er dømte fanger, som skal afsone deres dom i arresten, men først og fremmest varetægtsfængslede, som venter på at få deres sag behandlet ved domstolene.

Den nye arrest er en udløber af den politiske aftale fra 2017, som blev revideret i december 2021, hvor det blev besluttet at udvide kapaciteten med en ny arrest. Kriminalforsorgen har været i dialog med en lang række kommuner uden at finde en egnet placering, men hen over vinteren er der gennemført en evalueringsproces, som har ført til at Kriminalforsorgen vil arbejde videre med Slagelse Kommune.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også