2.5 C
Slagelse
søndag, 14. juli, 2024

Der skal gang i landets fodboldbaner

DBU: Fodbolden bør åbnes ved næste fase
Står det til DBU, er fodbolden noget af det, som bør åbnes ved den næste fase af landets måske kommende genåbning i Marts.
Det er i følgende DBU altafgørende, ikke kun for de mere end en kvart million danskere, som spiller fodbold men også for de mange fodboldfans landet over.

Der skal gang i landets fodboldbaner snarest muligt. Det er vigtigt for alles trivsel og mentale sundhed, og vi mangler i høj grad det fællesskab, som fodbold og foreningslivet giver.” udtaler adm. direktør i DBU, Jakob Jensen.

Ihvertfald for børn og unges skyld

Som resten af samfundet, har Corona-pandemien medført en nedlukning af aktiviteterne, for de knap 330.000 medlemmer, som tæller både børn, unge, voksne og ældre. De har alle måtte kigge langt efter deres foreningsaktivitet og kun drømme sig tilbage til solens stråler, som af og til har ramt det ubetrådte græs.

Derfor håber DBU’s administrerende direktør også, at sundhedsmyndighederne kigger mod den udendørs del af idræts- og foreningslivet, hvis ikke for alle, så i hvertfald for børn og unges skyld:

Vi har fuld respekt og forståelse for den situation, vi befinder os i og vil gerne kvittere for, at regeringen regner på betydningen af at åbne for udendørsidræt ved næste fase af genåbningen. For der er en idé og værdi i at kigge mod foreningsidrætten. Mange og især børn og unge har brug for at komme tilbage til noget, de kender og ikke mindst bevæge sig. Det betyder meget både fysisk og mentalt at kunne dyrke idræt og spille fodbold et par gange om ugen. Og vi har protokoller til at afvikle og overholde de restriktioner, der nu engang er nødvendige.

Som alle andre steder, er forsamlignsloftet lige nu på 5 personer, hvilket selvsagt gør det svært at afholde fodboldtræning – og helt umuligt at afvikle kampe. DBU opfordrer derfor nu, i en udsendt meddelse, til at give dispensation, når det kommer til foreningslivet.

Muligt forsøg med fans på stadion?
DBU sender også en appel, om at sætte gang i forsøget med tilskuere på stadion:

Dansk fodbolds økonomi bløder. Og det gælder lige fra bredde til eliteklubber. Vi håber derfor på, at man med fortsat respekt for virussen kan iværksætte et tilskuerforsøg, så vi kan få fans tilbage på stadion. Og det gælder både i 3F Superliga og Gjensidige Kvindeliga, men også til vores hjemmekamp med Herrelandsholdet i slutningen af marts måned,” afslutter Jakob Jensen, der er adm. Direktør i DBU.

DBU fastslår samtidigt, at ved en kommende genåbning af dansk fodbold, vil alle protokoller både på bredde-, Superliga- og UEFA-niveau naturligvis blive fulgt ligesom hidtil.

DBU har nemlig i dag, både i forhold til eliten og bredden, udarbejdet meget nøje protokoller for afvikling af både træning og kampe på mange niveauer.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også