2.5 C
Slagelse
søndag, 14. juli, 2024

Ukrainere tog til Touren med Idrætsråd

Slagelse Idræts Råd og tidligere dansk mester i landevejscykling, Torben Hjorth, er initiativtagerne bag projektet “Idrætten arbejder på at skabe tryghed for Ukrainere i Slagelse Kommune”.
For de over 300 Ukrainere i Slagelse kommune, kan det nemlig føles som langt hjemmefra, når man pludselig står i et helt nyt land – med et helt nyt sprog.

I det kommende efterår støttes de idrætsforeninger der inkluderer Ukrainere, som nye medlemmer i deres forening og får derfor bla. støtte til udlevering af klubtøj gratis til Ukrainerne.

Derudover gøres en stor indsats for at transportere de nye medlemmer, til de klubber og idrætsgrene som de gerne vil være en del af.

Vil skabe tryghed

Idrætten arbejder på at skabe tryghed for Ukrainere i Slagelse Kommune” det er Slagelse Idræts Råd’s slogan, for et projekt der gennemføres i resten af 2022.

Det første initiativ var i forbindelse med Tour de France etapen der kørte igennem Slagelse kommune.
Arrangementet blev blandt andet afholdt for de Ukrainere, som bor på Atkærcentret i Dalmose, hvor Vinkingbus A/S stod for transporten, til det areal ved Broholmvej, hvor feltet skulle passere.

Det første initiativ var i forbindelse med Tour de France etapen der kørte igennem Slagelse kommune.

Arealet var udlånt af Slagelse Kommune, hvor der var opsat telt, med en række aktiviteter som skete i forbindelse med tourens passage.

Tak skal der lyde til XL-BYG a.m.b.a. Grønvold & Schou, Georg Berg A/S, VIKINGBUS A/S og ShowTech for at den del af projektet fik “vinger” ” slutter Jørn C. Nielsen.

Foto: Slagelse Idræts Råd.
Ukrainerne bosiddende på Atkærcentret i Dalmose omgivet af bestyrelsesmedlem Henrik Lauritsen, Slagelse Idræts Råd (helt til venstre) og Olav Olsen også bestyrelsesmedlem i Slagelse Idrlts Rpd (til højre)

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også