2.5 C
Slagelse
søndag, 14. juli, 2024

Slagelse Sygehus er nu så presset at patienterne kan indlægges her

Sygehusene er i øjeblikket presset. Det sker samtidig med 3. bølge rammer regionen; mange akutte patienter og mangel på hænder. Presset er så højt, at flertallet af patienter med ikke-hastende aftaler og operationer får deres tid udsat. Men det er ikke længere nok, på det pressede sygehus.

Derfor stiller Epilepsihospitalet Filadelfia nu sengepladser til rådighed for medicinske patienter fra de covid-pressede sygehuse i Region Sjælland. Derudover bakker de også også op ved at udlåne plejepersonale til opgaven.

​Det er medicinske patienter fra især Slagelse Sygehus, der fra mandag 6. december kan indlægges på Filadelfia i Dianalund. Det er også sket tidligere under corona-epidemien, så personalet er godt forberedt på opgaven.

Vi oplever, at vi har rigtig mange patienter denne vinter, blandt andet på de medicinske afdelinger. Vi er derfor glade for, at vi gennem et tæt samarbejde med Filadelfia kan hjælpes ad med at sikre pleje og omsorg til vores patienter“, siger vicedirektør Charlotte Bøll fra Slagelse Sygehus.

Fra mandag kan de første fire medicinske patienter blive indlagt på Filadelfia. Antallet vil derefter gradvist øges frem mod jul – og det kan blive aktuelt med flere i det nye år, hvis situationen gør det nødvendigt.

Corona er desværre svær at slå ned. Så vi stiller selvfølgelig op igen og gør os klar til at hjælpe sygehusene igennem. Vi vil fortsat behandle børn og kritisk syge voksne med epilepsi“, siger adm. direktør Jens-Otto S. Jeppesen fra Filadelfia.

Regionens læger har ansvaret for behandlingen
Det er læger fra regionens e-Hospitalet, der har ansvaret for behandlingen af patienterne under indlæggelsen. Filadelfia stiller deres eget sundhedspersonale til rådighed. Desuden kommer der plejepersonale fra Sclerosehospialet i Haslev til Filadelfia.

Sclereosehospitalernes direktør Merete Stubkjær Christensen siger:

Vi er rigtig glade for at kunne hjælpe til, og som læge er det utrolig dejligt at se, at vi specialhospitaler og regionshospitaler forstår at arbejde tæt sammen om at sikre det bedst mulige forløb for patienterne. Vi er ét samlet sundhedsvæsen, der gennem samarbejde kan løse selv vanskelige situationer.

Epilepsihospitalet Filadelfia har været aktiveret som en del af covid-beredskabet i Region Sjælland både i foråret 2020 under 1. covid-bølge og syv uger i januar-februar 2021 under 2. bølge.

Foto: Region Sjælland

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også