2.5 C
Slagelse
søndag, 14. juli, 2024

Flere teststeder: Nu også i Sørby og Vemmelev

Flere teststeder til Kommunen
Falck opretter nu flere midlertidige teststeder i Region Sjælland.
I Slagelse Kommune har der 7. marts været 52 nye tilfælde af Covid-19, de seneste 7 dage, det svarer til en incidens på 66.

I dag åbner Falck hele 45 nye kvikteststeder, hvor borgere kan møde op uden tidsbestilling. (& De bruger alle den nye og mere ‘behagelige’ kviktiest)
Med den store åbning af nye steder, understøtter regionen og kommunerne dermed sundhedsmyndighedernes anbefaling om, at borgere, som går på arbejde eller i skole, skal lade sig teste.

Til at starte med, kunne man blive testet i Slagelse, så i Korsør og Skælskør, men nu udvides de midlertidige teststeder altså til endnu flere steder, både i Regionen og Kommunen.
Det er den enkelte kommune som har besluttet placeringen af de nye teststeder, hvilket blandt andet har givet dem mulighed for at prioritere områder ud fra det lokale kendskab.

Test! – Et nødvendigt våben
For en effektiv inddæmning af smitte, er test et nødvendigt ‘våben’ til både at finde og lokalisere eventuelle udbrud.
Kviktesten er effektiv, da den giver hurtigt svar på om man er smittet – og skulle testen være positiv, skal borgeren efterfølgende have udført en PCR-test, så man kan afgøre hvilken variant, personen er smittet med.

Regionrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen, understreger at nærheden har afgørende betydning, når borgere skal testes:

Vi har hele tiden haft fokus på at øge testkapaciteten og samtidig sikre, at det sker tættere og tættere på borgerne. Vores indsats med test er en hjørnesten i kampen mod corona og arbejdet med, at samfundet igen kan åbnes, så vi alle kan komme tilbage til det liv, som vi længes efter. Derfor er tilgængelighed og et finmasket net af teststeder også afgørende for, at så mange som muligt løbende bliver testet ” siger Heino Knudsen i en udsendt meddelelse fra Region Sjælland.

De midlertidige testcentre i Slagelse Kommune, er lige nu placeret således:

Korsør
Korsør Kulturhus, Skolegade 1, 4220 Korsør
Åbent: Man: 09-15 & Tor: 11-17 

Slagelse
Nordhallen, Nørrevangstorvet 8, 4200 Slagelse
Åbent: Alle dage 08:00 – 20:00

Skælskør
Havnevej 10, 4230 Skælskør
Åbent: Ons: 11-17 & Fre.: 9-15

Sørby
Sørbymagle Forsamlingshus, Sørby Hovedgade 21, 4200 Slagelse
Åbent: Man., Ons., Fre. & Søn.: 09-19

Vemmelev
Kirkevej 11, 4241 Vemmelev
Åbent: Man., Ons., Tors., & Lør.: 09-19

Adresser og åbningstider kan ændres, man kan derfor altid holde sig opdateret på hos Falck

 

Foto: Falck.dk

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også