2.5 C
Slagelse
søndag, 14. juli, 2024

Flygtninge fra Ukraine inviteres til informationsmøde

Antallet af flygtninge fra Ukraine, som kommer til Slagelse Kommune, stiger i de her dage, og det samme gør antallet af spørgsmål fra flygtningene. Det er baggrunden for, at Slagelse Kommune nu inviterer alle flygtninge sammen med deres værter til informationsmøde på Slagelse Bibliotek. Målet er at fortælle dem mere om blandt andet, hvad de kan forvente af hjælp fra kommunen, og hvordan det danske arbejdsmarked fungerer – Lyder det fra Slagelse Kommune i en udsendt meddelelse.

Vi kan mærke, at der er et behov for viden. Når man er helt ny i Danmark, så har man helt naturligt mange spørgsmål. Derfor vil vi gerne fortælle dem om, hvad de kan forvente af os, og give dem mulighed for at stille spørgsmål. Og så er det også en mulighed for at møde andre fra Ukraine, som opholder sig i kommunen“, siger konstitueret kommunaldirektør Vini Lindhardt.

Indtil videre har Slagelse Kommune fået visiteret 66 flygtninge fra Ukraine fra Udlændingestyrelsen. Det vil sige flygtninge, som har fået opholdstilladelse efter den nye særlov, og som Slagelse Kommune nu har ansvaret for at skaffe bolig til og integrere i det danske samfund. Samtidig er der også mange ukrainske flygtninge, som bor i Slagelse Kommune, men som ikke har fået svar på deres ansøgning om opholdstilladelse. Begge grupper er velkomne og det samme er deres værter. På mødet vil der også være en tolk, som oversætter til ukrainsk.

Mødet er primært målrettet flygtninge fra Ukraine, men vi ved, at mange er indkvarteret privat, og værterne er også meget velkomne. Selvom, der er en ukrainsk tolk, så er det mange informationer, man får på sådan et møde, og hvis værterne deltager, kan de også være behjælpelig med at forklare det, som bliver fortalt på mødet “, siger Vini Lindhardt.

Mødet finder sted onsdag den 4. maj kl. 15.30 til 17.30 i Store Sal på Slagelse Bibliotek. Flygtninge fra Ukraine og deres værter kan tilmelde sig ved at sende en mail til ukraine@slagelse.dk, hvor de oplyser, hvor mange de tilmelder, senest den 2. maj kl. 12.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også