2.5 C
Slagelse
søndag, 14. juli, 2024

Se Tour de France-trofæet i Korsør

De fleste har det i baghovedet, for tiden nærmer sig – Touren kommer til Slagelse Kommune! – Og den 19. januar modtager Slagelse Kommune det synlige bevis på, at Tour de France kommer til kommunen i 2022.

Det officielle trofæ, som startstedet for årets Tour de France låner, kommer til Korsør, hvor det cykles gennem Korsør til Solens Plads med følgeskab af bl.a. lokale cykelryttere, Cykling uden alder og motionsløbere fra Korsør Atletik og Motion. Dagen efter cykles trofæet bl.a. af borgmesteren via den officielle tourrute, inden det overdrages til Kalundborg Kommune.

Efter at have været en tur rundt blandt de jyske og fynske mål-, start- og gennemkørselskommuner er turen nu kommet til Sjælland, hvor Korsør bliver den første by, som trofæet kommer til. Kl. 13 den 19. januar overrækkes det officielle vandretrofæ til Slagelse Kommune på parkeringspladsen ved Sund og Bælts administrationsbygning i Korsør. Alle foreninger og borgere er velkomne til at overvære overleveringen og efterfølgende cykle eller løbe gennem byen med trofæet, som fragtes på en gul ladcykel.

Kom med til startskud på gul cykelfest
Trofæet er det synlige bevis på, at det lykkedes at få en af verdens største idrætsbegivenheder til Danmark, og vi glæder os selvfølgelig særlig meget til, at det nu kommer forbi os. Vi håber, rigtig mange vil møde op og være med til startskuddet på en gul cykelfest, når trofæet køres igennem Korsør og slutter på Solens Plads. Dagen efter er alle også meget velkommen til at komme og vinke farvel, inden trofæet skal ud og køre på den officielle tourrute gennem vores kommune bl.a. med mig ved styret på vej til Kalundborg, som vi overdrager det til “, siger borgmester Knud Vincents. (V)

På Solens Plads vil der være mulighed for at vinde en Tour de France heppepakke, tage en selfie med trofæet og opleve den festlige stemning på pladsen. Arrangementet er lavet i samarbejde med Korsør Erhvervsforening.

Der bliver ægte gul tour-stemning, når trofæet kommer til Korsør. Det giver os alle en forsmag på, hvad vi har i vente til sommer, når tourfeltet for alvor kommer til byen til sommer og givet vil betyde, at vi får besøg af rigtig mange turister og besøgende, som gerne vil opleve verdens største cykelløb helt tæt på. Det giver os god mulighed for at vise, hvad Korsør har at byde på, og det ser vi frem til “, siger Jacob Stryhn formand for Korsør Erhvervsforening, som afsluttende oplyser at projektgruppen bag aktiviteterne allerede er i fuld gang med planlægningen.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også