2.5 C
Slagelse
søndag, 14. juli, 2024

Byrådsmedlem springer ud som fast radiovært

Det nyvalgte medlem af både byrådet og regionen, Thomas Vest, får nok at se til; men der er plads til det hele, lyder det fra Vesth, der nu træder ind i en ny etape – fyldt af passioner.

Thomas Vesth blev ved både Kommunal- og Regionsvalget valgt ind for Nye Borgerlige, med et flot personligt stemmetal. Med 2 hverv og sine tilknyttede poster, kunne Thomas derfor snildt nøjes med at beskæftige sig med det politiske. Men den går altså ikke, lyder det fra Thomas, der har en baggrund med 30 års arbejde i Politiet, som både efterforsker, indsatsleder og vagthavende.

Det er rigtig spændende at komme om på den anden side af bordet.” starter Thomas ud, om det at være sprunget direkte ind i medieverden, hvor han senest også medvirkede i DR’s kontant, omkring Webshop-svindel.

Thomas Vesth tiltrådte d. 1. Februar på Radio 24syv, hvor han nu som Chefanalytiker og Radiovært, er en del af radioprogrammet “Døgnrapporten”, hvor han snart er en kendt stemme, der skal berette om kriminalstof.

Døgnrapporten, sender alle hverdage fra 15-16, så der er nok at se til, men heldigvis for Thomas, så skal han kun være der 2 dage om ugen, da hvervet som politiker også skal passes.

Fra ‘ingen kommentar’ til Spørgsmål
Det var nok snarre livet som politimand, end radiovært, der for mange år siden var drengedrømmen. Men da Thomas helt tilfældigt blev opmærksom på muligheden, var rejsen lidt for spændende at sige nej til: “Det er spændende at komme om på den anden side og undersøge tingene ud fra mere åbne kilder” lyder det fra Vesth, der nu skal vænne sig til at stille spørgsmålene, i stedet for at få dem: “Jeg har i dette tilfælde selvfølgelig stor gavn af en baggrund som politimand, jeg kan stille en anden form for spørgsmål – og kan med min baggrund også forstå og analysere på en anden måde” lyder det fra Thomas, der allerede har sendt de første programmer.

Ros til tidligere kollegaer
Selvom Thomas fortæller, at det også handler om at kunne stille de kritiske spørgsmål, har han dog allerede rost, sine tidligere kollegaer i Politiet. Det skete i forbindelse med arbejdet omkring Mia-sagen, som hurtigt blev hans ilddåb, som analytiker og radiovært: “ Lad mig starte et andet sted, de fleste husker jo nok Meng-Sagen, hvor der var flere mangler. Her er sagen med Mia i Nordjylland, helt anderlede, den har indtil videre har kørt yderst professionelt. “, roser Vesth, håndteringen af den meget omtalte sag fra Aalborg, der hurtigt sendte Thomas på overarbejde.
Det hele skal dog ikke være ros blinker Thomas, han er nemlig allerede igang med nye sagsakter og er klar til at stille skarpt, såfremt efterforskningen, efter hans mening, ikke har været god nok.

Med Døgnrapporten på Radio 24syv, er visionen sat: At skabe Danmarks bedste krimi- radio og podcast.

Tiden som politimand og efterforsker er nu byttet ud, med et liv som politiker, chefanalytiker og radiovært.

/Arkivfoto.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også