2.5 C
Slagelse
søndag, 14. juli, 2024

Underskriver valgløfte: Det vil vi

5 unge borgerlige kandidater, er nu gået sammen om måske et af de vigtigste valgløfter: Samarbejde – På tværs af holdninger og uenigheder. Det er ikke længe siden artiklen om det mest betændte byråd blev bragt i landsdækkende medier – og de vil et par kandidater nu gøre noget ved.

Der er gennem valgkampen og de seneste år, blevet talt meget om både ordentlighed og samarbejde i byrådet, en debat der nogle gange har været svær at følge med i – For er det billige point? Eller mener de det?

5 Unge kandidater, Nikolaj Bjørk Christensen (V), Marcus Techow Danielsson (I), Emil Lavsen (KD), Lasse Kløcker (C) og Mathias Stockfleth Petersen (DF), mener det i hverfald – og derfor har de udarbejdet et ‘samarbejdsmanifest’ hvor de forpligter hinanden til at sikre det gode samarbejde på tværs af politiske uenigheder.

Ikke for at pege fingre
Vi har gjort det fordi at vi mener, at Slagelses byråd skal væk fra at have den tvivlsomme titel som ‘Danmarks mest betændte byråd’. Vi har ikke har skrevet det for at pege fingre ad nogen, eller for at rippe op i gamle konflikter. Tværtimod. Vi stiller alle op som unge og nye kandidater, og derfor har vi heller ingen aktier i gamle konflikter. Vi gør det fordi at vi mener, der er brug for at kigge fremad, og sætte samarbejdet først, så vi sammen kan sikre udviklingen af vores kommune” skriver Nikolaj, der er initiativtager til den udarbejdede aftale.

Flere skal med
De 5 unge kandidater åbner i samme omfang op for, at de opfordrer alle byrådskandidater i Slagelse Kommune til at underskrive erklæringen – og forpligte sig på de otte punkter. En opfordring enkelte kandidater allerede har taget til sig til optimisme for initiativtagerne: “Fedt! Det er noteret – jeg samler alle tilsagn på et nyt dokument i weekenden!” skriver Nikolaj Bjørk der er ved at notere sig de tilsluttende kandidater.

Punkterne i aftalen er:
Samarbejde bredt i byrådet – også når det er svært og vi er uenige.
Lytte til hinanden og diskutere på en ordentlig og sober måde.
Altid at forsøge at findes kompromiser og løsninger.
Overholde de aftaler vi indgår med hinanden.
Give plads til at være politisk uenige.
Inddrage borgere, virksomheder og medarbejdere når der skal findes løsninger.
Opsøge viden og blive klogere så vi kan sikre de bedste løsninger.
Give plads til at anerkende når vi begår fejl.

Du kan læse aftalen her:

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også